בשעות המאוחרות של הבוקר נפגשנו בתחנה המרכזית של העיר פוקואוקה בכדי לקחת רכבת שתוביל אותנו לעיר שימונוסקי. מעבר זה בין שתי הערים הוא חד במיוחד – מעיר מפותחת כלכלית עם אוכלוסייה גדולה וצעירה יחסית, אל עיר עם פעילות כלכלית מצומצמת ואוכלוסייה מזדקנת. העיר שימונוסקי, בזמן הרסטורציה של מייג’י, שימשה כמוקד חשוב ללחימה בזרים הפולשים, אך החשיבות שלה הלכה ופחתה במיוחד כי מאוחר יותר החלו להופיע ערי נמל משמעותיות יותר שהשתלטו על הסחר הימי.



כשהגענו לשימונסקי, הלכנו ברגל אל עבר גן יפני ונהנינו מנוף מרהיב של הרים ובתים הבנויים בסגנון מסורתי לצד בתים שנבנים בהרכבה ושמיים בהירים. הגענו בסופו של דבר אל מוזיאון שמנציח את זכרו של טקאסוגי שינסאקו, אחד מהמנהיגים החשובים ביותר בתקופת מייג’י, במחוז צ’ושו. טקאסוגי היה סוחר נשק מוכשר שבנה בפעם הראשונה את ה-Kiheytai , שהן מעיין יחידות צבאיות שכללו סמוראים וחקלאים, וזה היווה מהפכה וחריגה ממה שהיה מקובל ונהוג באותה תקופה. המטרה של אותן יחידות הייתה הגנה חופית, אך בסוף הם דווקא הביסו את צבא השוגון. המוזיאון כלל הרבה חומרים ומסמכים על היחידות שהוא הקים ועל הקרבות של אותה תקופה.



אחרי המוזיאון המשכנו אל עבר קברו של טאגוסאקי וקברים של אנשים חשובים מהתקופה, בליוויה של מדריכה מקומית, ושמענו על מנהגי הקבורה ביפן. עם סיום ביקורנו בגן, המשכנו אל עבר תחנת האוטובוס כדי למצוא את דרכנו חזרה לתחנה המרכזית של שימנוסקי, ובדרכנו ראינו שדות אורז פסטורליים.

לאורך כל היום, הייתה לנו חוויה בטעם שונה, שהתמקדה סביב התחבורה הציבורית ביפן, הסדר והדיוק שלה, וזה אחרי שפספסנו רכבת ואוטובוס, בהפרש של שניות ספורות. לתחנות רכבת ומטרו ביפן מגיעים עשרות אלפי אנשים ביום, אך ישנו סדר מסוים ששר בתחנות שעוזר מאוד להסתדר, וכמעט לא חשים את הלחץ ואת הדחיפות שאפשר לחוש בתחנות אחרות. בין התחנות הסתובבנו ובילינו שעות ספורות, דבר שהיה מעייף מעט אך מלמד.
בשין יאמאגוצ’י פגשה אותנו נציגת העירייה, קאיוקו סאן שליוותה אותנו באוטובוס עד למלוננו בהאגי ודאגה לנו. האגי היא עיירה קטנה, אך עם נוף מרהיב והיסטוריה ענקית. היא מפורסמת במאכלי הים שלה, אם כי היא דיי מבודדת וזה נובע מהסיבה שרכבות לא מגיעות אליה ועל כן זה מונע מהרבה תיירים להגיע לשם מה שהופך אותה לקסם נסתר למרחיקי לכת.
מחר מצפה לנו יום צרוף במפגשים עם נציגי העיר, ביקור במוזיאון העיר ארוחה מעורבת של אוכל יפני ואוכל ישראלי – אותו אנחנו נבשל למארחים.
We started our day with a journey to Shimonoseky to learn about the importance of this area both financially and strategically. It was an important resistance center to fight off intruders from the west during the Meiji period. After visiting a museum’ garden and gravestone dedicated to Takasugi Shinsaku, the founder of the Kiheytai, we made our way to the bus station through an amazing countryside. When we arrived to Shin Yamaguchi we were greeted by a bus and Kayoko-san, a representative of the Hagi municipality, and made our way to our Hotel in Hagi.
Blog writers: Fairouz Nasherf & Alina Berin | Photographer: Alina Imas