היום התחיל בארוחת בוקר מפוארת בפוהאנג שבדרום המדינה. לאחר מכן המשכנו הלאה לכיוון המעבורת שתקח אותנו לאי אולונג-דו. האי אולונג-דו הוא אי מפורסם (שרוב התיירים בו הם קוריאנים ולכן עדיין נחשב כאי סודי בקרב זרים) ונמצא כשמונים ושבע קילומטרים מערבית לאי דוקדו, הנקודה המזרחית ביותר בקוריאה. האי אולונג-דו נחשב כאחד המחמשת המקומות היפים בעולם על ידי המגזין LONELY PLANET בשנת 2013. אוכלוסיית האי הייתה כארבעים אלף בעבר אך היום מונה האי באופן רישמי כעשרת אלפים תושבים רשומים אשר חלקם מתגוררים באופן חלקי באי ובאופן חלקי ביבשת. מחסור בתעסוקה, שמסתבססת על דייג וחקלאות, כמו גם על תיירות, גרמו לעזיבתם של צעירים את האי. דייג דיונונים אשר באופן מסורתי נחשב לתעסוקת רבים מתושבי האי ממשיך גם בימים אלו והוא אחד המאפיינים של האי המיוחד הזה. למרות זאת, האי אולונג מתפתח מאוד בימים אלו ונעשות בו עבודות תשתית רבות, כולל בנייתו של נמל חדש לצי הקוריאני כמו גם מנחת למטוסים קלים. דבר זה אמור לאפשר לקוריאנים גישה מהירה יותר לאיזורי החיכוך עם יפן סביב דוקדו.
Lunch at Ulleung-doUlleung-doTurtle Rock, Ulleng-do
מבחינה היסטורית ישנו מסמך אשר מעיד כי אולונג-דו היה מיושב על ידי קוריאנים עוד במאה השישית לספירה. בתקופת צ’וסון היה האי מיושב בעיקר על ידי אלו אשר ניסו לברוח מהמיסים שהושתו על התושבים מהמשלטון המרכזי. זו הסיבה שחיו באי “פורעי חוק” ושהשלטון המרכזי היה שולח כל שנתיים נציגים שיאספו אותם וידאגו לחוק וסדר באי.
Caldera, Ulleungedo
האי אולונג-דו מיוחד במרחבים של טבע ירוק אל מול האוקיינוס. מן הים עולים סלעים שונים אשר המקומים ראו בהם צורות מעניינות כגון צב, פיל או מלאכים וכך הם מזהים אותם ומזדהים איתם.
לאחר שביקרנו במוזיאון הפרטי בביתו של המדריך שלנו, שם קיבלנו כוס קפה מצויינת, ענבים ותפוחים אורגניים, ראינו את מקור האי- שתי קלדרות עצומות שהן עדות לפעילות הגעשית ממנה האי צמח מהים. בתוך הקלדרות שמאפשרות חקלאות פגשנו ביקתה מסורתית שנבנתה בשנות הארבעים ומדגימה כיצג בנו המקומיים בתים.
Traditional house
בתקופה הקולוניאלית נשלט אי על ידי היפנים, אשר הקימו בו נקודות תצפית ומגדלי שמירה. בתקופה זו חיו באי כעשרת אלפים יפנים והם בנו בין היתר מקדשי שינטו אשר נהרסו על ידי התושבים לאחר שיחרור קוריאה. טיפסנו למקום בו עמדה עמדת תצפית יפנית ויכלנו להשקיף על כל הים המזרחי ולחזות בשקיעה מרהיבה.
Walking to the Japanese watchtower
sunset from the Japan’ army watchtower
האי אולונג-דו מרשים ביופיו ומדגים כיצד קוריאה – המדינה המודרנית – משמרת את עברה ההיסטורי ואת חשיבותו של הטבע שבתחומה. למרות הקשיים הרבים בחיי האי, כדוגמת השטפונות החזקים שניתקו אותו מהיבשת לכשמונה ימים בחודש הקודם, תושבי האי אינם חושבים לעזוב אותו ורואים בו מקום שליו בו נעים לחיות. זו היא חוזקתו של אולונג-דו כאתר תיירות המשלב בין מסורת, היסטוריה ומודרניות. נשמח לחזור לכאן בעתיד לחופשה ארוכה יותר.
Dinner at Ulleung-do
After departing from Pohang we took the few hours journey to Uleung-do island. This island, the eastern most part of Korea (except for Dokdo) is a beautiful monument to Korean nature and the complex history of this nation. Being inhabited since at least the 6th century we learned of Uleung-do’s inhabitants in the Chosun as well as the colonial and modern eras. It’s natural beauty, the kindness of it’s people and it relatively unknown attractions make this island so special in our minds. Taking in the scenery and its history we have visited a local museum, operated by our local guide who served us some truly delicious Hawaiin coffee! We have climbed to a vantage point of a former Japanese watch tower and took in the sunset as well as many strangely shaped rocks with various animal shapes. The clean air and clear sky (as well as the wonderful sea food we had for dinner!) made this day a memorable day of adventure.
Watch today’s video vlog:
Blog writer: Jonathan Barkai | Photographer: Alina Imas