פתחנו את הבוקר בארוחה בסגנון סיני על שולחנות עגולים מסתובבים עמוסי מנות בשלל צבעים. זו לא הייתה ארוחת בוקר שגרתית, למעשה קיבלנו ארוחת בוקר בסגנון האי עם עשרה סוגים שונים של ירקות ברטבים חמוצים וחריפים ודייסת אורז מלא.
על אף שבחוץ מזג האוויר נראה בהיר וצלול, במהלך הארוחה התבשרנו כי לאי דוקדו לא נגיע היום, עקב מזג אוויר סוער. אמנם רק בשביל זה הגענו לפה, אבל המחשבה שנחסכו מאיתנו שעות על גבי שעות של פרופגנדה לא הייתה קשה לנו במיוחד. ביחד עם זאת זה גורם להבין את הקשיים שתושבי האי מתמודדים עמם. אף נאמר, אפילו במסוק לא נוכל להגיע לדוקדו היום כיוון שהרוחות חזקות מידי.
אם כך, חישבנו מסלול מחדש, והמלווה שלנו באי החל לארגן את יום הסיור השני שלנו באי אולונגדו (Ulleungdo). חשבנו שמדובר בשינוי תכניות קטן, אולם כעבור שעה התגלה שבאזור פוהאנג (Pohang) (העיר אליה היינו אמורים לחזור באותו ערב) מזג האוויר סוער ולכן כלל לא נוכל לחזור באותו יום.
אז אבודים באולונגדו, חזרנו למיניבוס שלנו ונסענו שוב במעלה כבישי האי לכיוון מוזיאון דוקדו. בעלייה התלולה למעלה נתקלנו במקדש בודהיסטי, אחד מארבעת המקדשים הנמצאים באי. התפעלנו מהמקדש הצבעוני, מפסל קאנון וכדומה.


אחרי הפסקת הבודהיזם הקצרה הזו חזרה לעניין לשמו התכנסנו, כאשר בדרכנו למעלה אנחנו מלווים בסמלי האי החמודים, דלעת ותמנון. בניגוד לאי הכפרי, המוזיאון הצופה מלמעלה, מודרני ומשוכלל עד מאוד. בכניסה קיבלו את פנינו ציורי ילדים של האי דוקדו, המלאים בדגל קוריאה ובסיסמאות המכריזות שהאי הוא קוריאני. המוזיאון נפתח רק לפני חודש (תחילת אוגוסט), דבר המעיד על האקטואליות של העניין. למעשה אנחנו הישראלים הראשונים שביקרו במוזיאון, איזה כבוד.
לפי נציגת המוזיאון, מטרתו היא לידע את הציבור בנוגע לסוגיית דוקדו. במוזיאון אפשר לראות תרשימים, סרטונים רבים, מסמכים מתקופות היסטוריות שונות ומפות יפניות בעיקר. כלל האמצעים משמשים להצגת את הנראטיב הקוריאני באופן ההמשכנע ביותר.
כמות ההשקעה והידע שיש על האי הזה מעוררת פליאה (למעשה שני סלעים בלב ים במרחק 80 ק”מ מאולונגדו). מעניין התפקיד שחקר ההיסטוריה, הפוליטיקה והטכנולוגיה משתלבים. ייתכן כי זו הזדמנות פז עבור היסטוריונים להוכיח את הרלוונטיות והחשיבות שלהם לחברה הקוריאנית העכשווית.
לאחר הביקור במוזיאון התארחנו במסעדה סינית-קוריאנית ושוב הופתענו מהמגוון הקולינרי שקיים באי ומהאירוח מסביר הפנים. החל גשם ועצרנו להפסקת קפה בבית קפה סמוך. מדובר בבית קפה הנמצא בבית יפני מהתקופה הקולוניאלית (כבן 100 שנה) וכעת משמש כמוזיאון. כמובן סוגיית דוקדו זכתה לייצוג מרכזי. זכינו לצפות במופע ניגון בכלי מיתר קוריאני מסורתי. ואף לביצועים מרהיבים של שירים מערביים בחליל צד. קינחנו בדיון סוער בסוגיית דוקדו באמצעות היסטוריה, פוליטיקה, שיח ותרבות.



הגשם הבריח אותנו בחזרה למלון לסיאסטה של אחר הצהריים. לאחר מכן התכנסנו להרצאה בנושא הומוסקסואליות בקוריאה מפי לא אחר מאשר יונתן. ההרצאה הייתה מרתקת ומחכימה. סיימנו את היום בארוחת ערב מפנקת, הרבה סוג’ו ולישון.



Today we were supposed to visit Dokdo/Takeshima island, but unfortunately, due to harsh weather conditions we were stranded on Ulleungdo and explored the beauty of the peaceful Island. We visited the Island’s new (as of last August) Dokdo Museum, tried the local food in a Chinese style restaurant and were treated to coffee and a musical performance at a local coffee shop/museum. we finished our day with a discussion about the Dokdo issue and a lecture about homosexuality in Korea.
Watch today’s vlog:
Blog Writers: Omer Zelig and Sinai Harel | Photographer: Alina Imas